Om oss

 

Copyright © All Rights Reserved

Lots of Fun's Kennel

På den lilla gården Charlottenberg, en liten bit utanför Tranås i norraste Småland, finns vi - Åsa och Henrik, våra söner Alfred och Melker och våra newfoundlandshundar. På gården och lite varstans finns även katterna, fåren och en hel massa andra djur.

Vi är uppväxta med hundar runt omkring oss, Åsa med schäfrar och Henrik med taxar. Men av någon anledning så var det newfoundlandshunden som letade sig in lite extra i våra hjärtan. Vi har försökt att byta ras några gånger och tittat på alla möjliga varianter bara för att till slut konstatera att alla egenskaper vi vill ha hos en hund finns i newfoundlandshunden – ibland får man bara kämpa lite för att hitta dem!

 

Lots of Fun - Vårt kennelnamn representerar vår syn på hur det ska vara att ha hund och vilket förhållningssätt alla vi hundägare bör ha till varandra och vår omgivning. Sen är det kanske inte alltid så roligt när golvet är nytorkat och middagen står framdukad och ett gäng leriga pälsmonster störtar in genom dörren och skövlar allt... Eller när den stunden kommer då man inser att de nya skorna lämnades obevakade med en liten nyfiken och bitglad valp... Då är det kanske inte alltid väldigt roligt att ha hund och just då kan det vara svårt att komma ihåg varför man överhuvudtaget håller på med hundar och allt vad det innebär - men sen, när man får ett tungt och dregligt huvud i knäet som vill bli kliat i örat, då finns det inga problem i världen - om man nu inte för en gångs skull tagit på sig finkläderna och precis var på väg ut…

 

Så hjärtligt välkomna in till oss och hoppas att ni får en trevlig stund på vår hemsida.

 

 

Väl mött!

 

Åsa - Henrik - Alfred - Melker