A-Kull

 

Copyright © All Rights Reserved

Lots of Fun's Kennel

A-Kullens Valplåda

8/8 2009 föddes 7st hanar och 3st tikar - alla bruna

Föräldrar till valparna är

Sunny och Amadeus

Ålyans Wild Sunrise - Egebaek's Lots of Fun

S55788/2006 - S64441/2006

 

A-Kullens Valplåda

 

Efter en lång väntan för både Sunny och för oss föddes de 10 små underverken lördagen den 8/8 2009. Helt utan förvarning gick Sunny och satte sig i valplådan och började leverera den ena valpen efter den andra - morgonkaffet fick vänta och morfar och mormor fick rycka in som extrahjälp - vad skulle man göra utan dessa fantastiska människor! Det tycktes aldrig ta slut på valpar men till sist hade alla valpar kommit till världen 7 hanar och 3 tikar.

 

Tack än en gång till alla ni som stöttat och uppmuntrat oss, gett oss goda råd och lyckönskat oss. Speciellt tack till Svartågården's Per-Anders som handgripligen gjorde detta möjligt och ett stort tack till Mari-Ann eftersom vi fick låna din man på lite lustiga tider! Angela och Isabel på Ålyan's - tack för er omsorg om både oss och hundarna, vi hoppas att vi gjort vårt bästa tack vare er hjälp. Och tack framför allt till Björnlady's Johan som haft ett sådant förtroende för oss att du lånat ut din Sunny till oss. Vi hoppas att vi kan förvalta en sådan förmån och göra både dig och din Tarja stolta. Vi önskar att Tarja är nöjd när hon ser sina babysar uppifrån himlen och vi vet att hon håller ett vakande öga på var och en av dem genom livet. Vi är så otroligt tacksamma för allt!

 

 

Fler bilder finns i Bildarkivet - Läs mer om oss längre ner på sidan

 

Här kommer gänget:

 

Lots of Fun's

 

I den här kullen ville vi att alla namn i stamtavlan hade begynnelsebokstaven A och samtidigt ville vi ge en förklaring till vilka de här individerna är och vad deras tid i valplådan betytt för oss - så här är namnen vi gav dem:

 

A Ray of Sunshine

 

Affectionately Yours

 

Away From Home

 

A Friend Named Gus

 

Absent Without Leave

 

Absolutely Special

 

All Or Nothing

 

Always In Trouble

 

Appreciated By Me

 

Arctic Charmer

****************************************************************

Vecka 8

Pälsen börjar växa ut på magen och rumpan - snart kan man inte se på Sunny vad hon gick igenom för 8 veckor sedan!

 

 

Men vi kommer aldrig att glömma den där lördagen för 8 veckor sedan då vi fick äran att vara med vid födseln av Sunnys valpar. 10 stycken blev de ju till slut och inte trodde väl vi - och ingen annan heller...! - att alla de skulle kämpa sig igenom de här 8 veckorna och idag vara redo att flytta till sina nya hem.

Här ligger hela gänget tillsammans för sista gången

 

 

Vi har gråtit och snörvlat och tankarna har snurrat febrilt i huvudet för nu har Mozart, Sanni, Teddy och Nemo lämnat oss och flyttat hem till sina nya familjer. Men vi hade kanske gråtit lika mycket och ändå mer om vi skulle haft alla 10 valparna kvar... Det är lite som att gå i en bassäng fylld med pirayor när man är i valprummet - och hur kul är det egentligen?! Det andra gänget stannar några dagar till så vi hinner vänja oss lite lagom långsamt. Lägesrapporterna från runt om i landet vittnar om att resan hem för valparna gått bra, de har gått husesyn, myst, lekt, ätit, kissat och somnat gott!

 

 

Bara sex stycken busvalpar på grönbete att hålla reda på

 

 

 

Och här sitter vår lilla tjej och undrar vart alla kompisar tog vägen...

 

Nu har Gus installerat sig i sitt nya hem och han har visst redan samlat på sig pluspoäng för hela livet! De två andra valparna som flyttat härifrån var de enda som Alfred ville följa med när de åkte... Nu var det nog inte för att just de två var hans favoriter utan för att de skulle få åka stora båten till Finland - och hur bra är inte det med bollhav och blinkande maskiner!

 

Joo, jag vet att det saknas två stycken när man räknar ihop alla valparna nu - och vi ska inte behålla några hanar - eller det var så vi sa från början. Men... man är väl inte sämre än man kan ändra sig och kanske ändra sig en gång till!

 

 

 

 

Min speciella valp som gjorde ett sådant intryck på mig bara tre dagar gammal är fortfarande kvar hos oss på alla sätt och vis. Husses favorit från dag ett är av någon mystisk orsak också kvar här!

 

Det var alla tio stycken valparna det. Vi packar nu ihop A-kullens Valplåda och tackar för oss för den här gången! Vi önskar alla valparna och deras familjer all lycka i framtiden.

 

Tack än en gång alla ni som hjälpt oss och stöttat oss och nu gjort det möjligt för alla dessa underbara människor att få vakna av små valppussar kl 02.48 och bege sig ut i ösregn och snålblåst för att titta på när valparna jagar höstlöv!

************

Vecka 7

 

Nu är veterinärbesiktningen gjord och alla valpar har fått sin ok-stämpel i rumpan. Vaccinationen och id-märkningen gick utan större komplikationer - vad är en liten nål i jämförelse med syskonens sylvassa tänder?! Lite verklighetslandning för Henrik och mig som nu inser att den lilla rosa, blå, bruna osv inte längre är "våra" hundar utan alldeles för snart kommer att bli någon annans... Med egna namn och id-nummer beger de sig om några dagar ut i världen och de kommer att få så mycket kärlek och omtanke hos sina nya ägare att vi blir alldeles hänförda! Tack alla ni som tar en av våra valpar till ert hjärta och låter honom/henne bli ett komplement till er familj!

 

 

Här är vi på väg till veterinären - Tack snälla Ingrid och Carina på Tranås VeterinärPraktik för all hjälp!

 

 

En liten kille klamrar sig envist fast vid Lillemans svans - jag är inte såld än men JAG VILL INTE FLYTTA!!!

************

Vecka 6

 

Nu har alla registreringspapper från SKK kommit - valparna har fått sina officiella namn, men det kan de ju inte heta till vardags så det funderas nog lite hos valpköparna på vad valparna ska heta i verkligheten... Vi själva har liksom varit lite mer fokuserade på alla andra och har i villervallan glömt bort att alla valparna faktiskt inte ska flytta härifrån så vi går igenom namnlistorna här hemma också...!

 

 

Lillhusse Alfreds knä är alltid bra att vila hakan på

 

 

Sen har han alltid lite roliga grejer med sig som går bra att leka med!

 

 

En riktigt newfoundlandshund ska sova i vattenskålen! Jag tror det står så i rasstandarden...!

 

 

Annars är det ganska mysigt att sova tätt tillsammas också.

 

Vi har hört ryktas att någon ska få en alldeles egen nyinköpt Bia-bädd och en annan kanske skulle få en del i den nya utdragssängen hos lillmatte! Tänk vad mycket kärlek och omtanke en sådan här liten krabat framkallar när till och med Alfred smälter och kan tänka sig att en av valparna skulle kunna få sova i hans rum där det hittills rådit totalt hundförbud!

 

 

Här socialtränas det för fullt - för Lilleman alltså...!

 

 

Den här bilden var jag bara tvungen attha med på den här sidan av ingen anledning alls förutom - att hur söt får man egentligen lov att vara?! Jag vet...! Lite partisk uppfödare kanske...

************

Vecka 5

Nu har valparna blivit så stora att de insett att de är newfoundlandshundar - de vill inte vara inne! Valplådan är borttagen och det ylas vid dörren tidigt på morgonen när valparna vill ut och kissa.

 

 

Några blivande newfoundlandsägare har varit i vårt, för tillfället kaotiska hem och tittat på valpar. Nu börjar det bli verkligt för oss att de snart ska flytta härifrån. Det är verkligen blandade känslor men vi kan ju liksom inte behålla alla 10... Henrik har förklarat det för mig när jag tog upp saken till diskussion! Vi vet att våra valpar kommer att få det så bra i sina nya hem och vi är så otroligt tacksamma!

 

 

Speciellt tacksam att valparna flyttar är Melker som är en riktig valpmagnet men än så länge klarar han sig undan...

 

 

************

Vecka 4

 

Vemod och glädje blandas nu när valparna kommit halvvägs i tid hos oss. Valplådan har justerats för att bli rymningssäker igen men det protesteras högt och klart när valparna förvisas in i sin låda - och den är inte precis trång... Men nu ska det utforskas andra marker tydligen!

 

 

Gräset är alltid lika härligt att ligga i - husse kanske skulle ta fram gräsklipparen...

 

 

 

 

Den vakna tiden blir nu längre och längre och då måste man ju sysselsätta sig med något. Leksaker och filtar i all ära - favoriten för de små valptänderna är trots allt syskonens öron... Det är tur att det finns några stycken att välja mellan!

 

 

Någon valp förefaller vara mer intelligent än de andra... Eller om de andra är mer sociala av sig!

************

Vecka 3

 

Nu har valparna blivit mer aktiva och de har lagt till bus-stunder på schemat! För att underlätta för de som inte för stunden vill bli störda genomsöktes barnens leklådor för att se vad som fanns som kunde roa de fyrbenta. Tids nog hittar de nog själva fram till leklådorna till Melkers och Alfreds stora förtret... Men denna boll har vi fått tillåtelse att låna ut till valparna!

 

 

Tänderna har börjat att komma fram så vi försöker att vänja valparna vid vanlig mat nu innan Sunny protesterar allt för mycket. Jag som två-barnsmamma har full förståelese om hon snart vägrar att ge dem mat!

 

Ibland kan det vara lite jobbigt att äta men det går ju bra att vila på maten...

 

 

I det vackra vädret har 10 st bruna små ullbollar provat på hur det var att gå på gräs. Lite konstigt var det nog för de sov ganska gott efter en stund i den friska luften...

 

 

 

Alla valparna har sina egna små personligheter. Här är en som undrar om inte gräset är lite grönare på andra sidan i alla fall! Ett solklart fall av Amadeus-gener! Borde kanske säljas till någon med viltstängsel runt tomten...

************

Vecka 2

 

Prick på andra veckan började de första små liven slå upp sina ögon och nu börjar de verkligen likna newfoundlandshundar!

 

 

Här har vi ett exemplar som redan sätter sig och ylar när han är hungrig - jag kanske skulle Photoshoppat bort färgen på bandet för att få honom såld...

 

Vi har börjat lite smått med att valparna lite mjölkersättning på fat och det vet jag inte riktigt om det var så kul precis! Newfoundlandshundar är visserligen vattenhundar men de här badade lika gärna i mjölk! Och roligt hade de när de formligen slängde sig på mage i fatet. Men övning ger färdighet och förhoppningsvis får de kläm på det här innan leverans!

 

 

Mintgrön har tagit sig ett mjölkbad!

************

Vecka 1

 

Efter att ha suttit i valplådan nästintill dygnet runt de första dagarna konstaterade både Alfred och jag att vi luktar inte speciellt gott... Valparna vill ha värme och det hjälper ju värmelamporna till med men vi föredrar en något svalare temperatur för att inte smälta - men vad gör man inte för det små liven! Någon gång i framtiden kanske den dyra parfymen i badrumsskåpet kommer till användning igen... Tvättmaskinen står på dygnet runt, så det är tur att det är bra torkväder ute, för trots att valparna är små så är de otroliga på att kissa och bajsa!

 

Efter en vecka var det dags för den första kloklippningen som gick med varierande framgång. De flesta var väldigt förstående och medgörliga - andra lite mer bångstyriga. Det är liksom inte mycket svängrum på de där små klorna... Men alla klarade sig utan blodspillan som tur var.

 

Vid den här tiden började vi även konstatera att vi luktar inte riktigt lika illa längre - om lukten försvunnit eller om vi vant oss låter vi vara osagt!

 

Sunny har anammat en något modern och lite lyxig variant av moderskapet - ge mat och tvätta valparna är helt ok men sen vill hon gärna gå ut och lägga sig i trädgården och slappa. Eftersom vi har stora fönster in till valprummet ser hon in och kollar så att någon av sitter inne hos valparna - skulle vi mot all förmodan gå därifrån börjar hon omedelbart skälla...! Regnar det så hon är inne i huset lägger hon sig gärna framför dörrren till rummet och flyttar inte på sig när vi vill komma ut!Men vad gör väl det - vi trivs ganska bra därinne!Så visst har hon stenkoll på valparna och på oss så att vi verkligen är där när hon behagar göra något annat! Ibland har hon faktiskt haft lust att leka med Amadeus till hans stora glädje - han har verkligen saknat sin kompis, Lilleman är liksom inte alls på samma nivå...! Men nyfikna på valparna är de båda två och ställer sig gärna och kikar in mellan spjälorna på grinden för att kunna se vad det är som låter.

 

 

Och låter gör de verkligen - speciellt när de är hungriga eller när de kört fast under en filt, och för att inte tala om när någon råkat ramla på ett sovande syskon! De är lite vingliga på benen fortfarande och får lätt slagsida - men skam den som ger sig, huvudet rakt upp i luften för att känna var Sunny finns och sedan vevas det på både fram och bak - ibland mer fram än bak och tvärtom men det brukar jämna ut sig till slut...

 

 

Här är det den Klarblå som är ute och promenerar.