B-Kull

 

Copyright © All Rights Reserved

Lots of Fun's Kennel

B-Kullens Valplåda

23/8 2010 föddes 2st svarta hanar och 2st tikar - 1brun o 1svart

Föräldrar till valparna är

Sunny och Lilleman

Ålyans Wild Sunrise - Björnladys Alfontzo

S55788/2006 - S14432/2003

 

B-Kullens Valplåda

 

Nu är väntan över - Sunnys och Lillemans valpar har gjort sin entré! 23 augusti 2010 föddes fyra stycken valpar. Den här gången var det lite extra spännande just för att vi inte visste hur fördelningen skulle bli mellan svarta och bruna valpar. Mormor Inga-Lill hade hoppet inställt på någon svart och visst blev det så. Två svarta hanar, en svart tik och en ensam liten brun tik bildar nu tillsammans vår B-Kull!

 

Vi vill även den här gången tacka alla som funnits där för oss - resans gång blir så mycket mer fantastisk när man har så trevliga och stöttande människor att dela den med. Våra engagerade valpköpare, både gamla och nya, som inspirerar oss och får oss att skratta när det behövs som bäst! Tack för att ni finns där både för oss och våra hundar! Ett enormt tack igen till vår alldeles speciella Per-Anders på Svartågården´s som har så otroligt mycket kunskap och erfarenhet. Vi är så tacksamma för att du finns och ställer upp! Ålyan's fantastiska Angela och Isabel som alltid finns där med goda råd och uppmuntrande ord. Tack från oss och Sunny! Björnlady's Johan, vår alldeles speciella vän, som gjort allt detta möjligt. Utan din uppmuntran och ditt stöd hade vi aldrig hamnat i valplådan överhuvudtaget. Vi är oerhört tacksamma att vi har dig som vän. Björnlady's Tarja, vår skyddande ängel, du vet vad det här betyder för oss. Du finns alltid med oss och våra hundar. Tack våra vänner för Lilleman och för Sunny.

 

 

 

 

Så hjärtligt välkomna in i Valplådan

 

Fler bilder av oss hittar ni i Bildarkivet

 

Här kommer gänget:

 

Lots of Fun's

 

När de här valparna skulle få sina stamtavlenamn så var vi på bokstaven B. Vi hade många olika varianter som alla passade deras personligheter - men till sist valde vi enkelheten och utseendet som mall. Någon brun, någon svart med prick och några utan - och så här blev resultatet:

 

BrownGirl With No Dot

 

BlackGirl With No Dot

 

BlackBoy With No Dot

 

BlackBoy With A Dot

 

****************************************************************

Vecka 9

 

 

Psst, nu visar det sig att jag ska stanna kvar här i alla fall fast jag egentligen skulle flyttat till en annan uppfödare! Vart ska du ta vägen nu då eftersom du också skulle varit på väg till en kennel? Ska du också vara kvar här?!

 

Valparna är nu besiktade, vaccinerade och chipmärkta! Och stackars veterinär som verkligen fick göra skäl för lönen den här gången. Nu är veterinärer alltid vädigt noga vid en besiktning just för att det är de som står som garant för att valpen är så ok som veterinärintyget säger - men nu bad jag henne nästan titta på vartenda korsat hårstrå för att om i möjligaste mån hitta något som var fel! För efter all uppståndelse kring dem så ville jag verkligen vara absolut säker på att valparna var i toppskick och helt utan orosmoment.

 

Ett litet orosmoment, i toppskick och utan någon som helst anmärkning, har vi dock kvar här hemma tillsammans med de två tikvalparna och de andra hundarna. Eftersom vi den här gången inte kommer att sälja till några uppfödare så har vi en liten kille kvar på undantag... eller för alltid... Historien upprepar sig! Och det där kontraktet jag skrev med mig själv om att bara behålla en endaste tik vet jag inte vart det har tagit vägen!

 

Vi stänger nu igen Valplådan för den här gången och tackar alla fantastiska människor som på ett eller annat sätt följt oss genom det här äventyret! Vi skickar även en extra tanke till de som nu inte fick sina valpar pga omständigheterna här hemma. Men vi hoppas att ni hittar era guldklimpar någon annanstans - för det finns nog inget mer fantastiskt än en newfoundlandsvalp! Ja, det skulle kanske vara en vuxen newfoundland då kanske...

 

Tack från oss alla!

************

 

Vecka 8

 

 

För newfoundlandshundar är frost inget hinder för att vara ute och busa! I alla fall en liten stund - för hönsmamma som jag är så är jag rädd om de små valpmagarna! Så även om det protesteras ljudligt så får de skutta tillbaka till sina varma filtar efter en liten stund.

 

Även om jag är en liten hönsmamma kunde jag tydligen inte riktigt skydda dessa små liv mot en liten bakterie. Trots spritning av händer, restriktioner vid besök och andra säkerhetsåtgärder så har en liten bakterie vid namn MRSPsmugit sig in till dem. Tyvärr är det ju inte bara vi som drabbas utan de stackars valpköparna, som sett fram emot sina valpar i nära åtta veckor, tvingas nu sväva i total ovisshet ett tag till...

************

 

Vecka 7

 

Det här har varit en turbulent vecka - kanske inte så mycket för valparna som för oss som uppfödare och de blivande valpköparna! Nu finns det ju ingenting som egentligen stressar upp en glad liten newfoundlandsvalp men i tidigaste laget i sina liv fick de nu stifta bekantskap med veterinären som kom på hembesök. Jag tror att de mest tyckte det var ett roligt litet avbrott i vardagen...!

 

Vardagen för övrigt hos valparna består i att försöka möblera om så mycket det bara går i valprummet och utrymmet utanför. Filtar som läggs på en plats inomhus flyttas omedelbart ut till ett annat ställe. Ogräset och de vissna löven ute bärs omsorgsfullt in i huset...

 

 

Valparna har nu avancerat från mosad mat till lite större bitar av uppblött torrfoder. Allt slukas med god aptit! Till och med vår matbadare har nu insett att det är mer effektivt att stå utanför matskålen med tassarna när man äter!

 

************

 

Vecka 6

 

 

Storebror Viktor håller sig på lite behörigt avstånd

 

 

Men det dröjer inte länge innan han får sällskap på gräsmattan!

 

Valparna har nu fått alla sina papper och stamtavlor med namn och registreringsnummer från Svenska Kennelklubben. Eftersom vi har en kille med en pytteliten vit prick på bröstet så var det han som fick namnge resten av gänget också. Och står det i hans namn att han har en prick så ska det i de andras namn stå att de inte har en prick! Det ska vara rättvist!

 

************

 

Vecka 5

 

 

Det är nog läge för Sunny att bara fostra och inte föda sina valpar från och med nu... Valptänder gör ont!

 

De flesta av valparna är nu duktiga på att äta uppblött torrfoder. Någon tycker fortfarande att det bästa sättet att äta på är genom att lägga sig i matskålen och absorbera maten genom pälsen! Men vi har ju fortfarande lite tid på oss att öva på bordsskicket innan leverans...

 

************

 

Vecka 4

 

Utvecklingen har nu satt igång med raketfart! Det finns små tänder lite här och var i munnarna - och de är duktiga på att prova dem på både varandra och på mamma Sunny! Än så länge är syskonen favoriter att leka med, men leksakerna är ändå lite spännande att utforska.

 

 

Lite fascinerande var att upptäcka att den som är kaxigast i valplådan tyckte att det var lite småläskigt att vara ute för första gången!

 

 

Ouhhh, var är mamma??!!

 

Nu var det även dags att valpsäkra valplådan lite mer. Sunny har inte mycket intresse alls av att kliva i den, medans valparna har ett betydligt större intresse av att kliva ur den... De vet att både maten och Sunny finns utanför och varför sitta instängd då?

 

 

Än så länge är det skönt att veta att valparna är säkra i sin låda från både vuxna hundar och oss andra! Så fram med skruvdragaren och lite plank - när man kommer upp i storlek med trappsteget kan man kanske få lite mer frihet... Just nu så syns man inte så bra där nere!

 

 

************

 

Vecka 3

 

När nu valparna har upplevt två veckor av ganska enahanda och händelselösa dygn där den vakna tiden mest tillbringats vid mamma Sunnys mjölkbar så har de nu på sin tredje levnadsvecka kommit på att det är lite roligt att umgås med sina syskon.

 

 

Och leker man en stund på dagen så behövs det självklart lite mer mat. Och det är nu den där kletiga och geggiga perioden i våra valpliv börjar... Det existerar inga tänder än hos de små valparna, så det finns egentligen inte mycket att välja på än att gilla läget och anpassa matsäcken efter munnarna!

 

 

Att äta hundarnas torrfoder som godis är helt ok, tycker Melker. Men den här uppblötta sörjan var ganska så äcklig.

 

 

Valparna har lite olika förhållningssätt till maten än så länge. Några äter med god aptit och låter sig väl smaka - andra har nog nedärvt en ursprungsgen som säger att man ska döda maten innan man äter den... Nu kan ju inte uppblött torrfoder bjuda så värst mycket motstånd kan man ju tycka! Men det ska morras och skällas innan maten äts upp - och samtidigt ska tassarna helst inte bli kladdiga heller - det var nog pappa Lillemans gen som gick igen där! Ja, ja som det ser ut nu så kommer det att bli Henriks problem framöver...

************

 

Vecka 2

 

Nu är det slutmutat med godsaker för att få Sunny att lämna valparna. Numera tycker hon själv att det räcker med att mata och tvätta dem med jämna mellanrum. Hon har upptäckt att egentid utan valpar är ganska värdefullt - bara det inte går för länge mellan mysstunderna.

 

Med både bruna och svarta valpar i valplådan så har vi märkt en liten skillnad i temperamentet på dem. En ren slump trodde vi, men även Sunnys uppfödare informerade oss om att värstingarna i kullen är de bruna... Så brås den bruna tjejen på sin mamma i alla avseenden och inte bara som bråkstake i valplådan så kommer hon att bli helt underbar!

 

 

En av de lugna och svarta valparna

 

Det börjar glimma till under ögonlocken på valparna och några små ögon har kikat fram - så snart är de hundar på riktigt!

 

 

Och riktiga hundar dricker ju vatten i skål. Men det får vi nog öva lite till på...!

 

************

 

Vecka 1

 

Korvar, köttbullar och leverpastej! Utan något att muta Sunny med så har hon inte en plan på att självmant lämna valprummet! Men någon gång ibland kan även en mamma behöva lämna sina små och gå en liten sväng i trädgården.

 

 

Melker underhåller valparna allt som oftast

 

Efter någon dag så trillade de små navelsträngarna av och spåren av att de fysiskt varit sammanbundna med Sunny var borta. Nu har de ändå full koll på Sunny trots att de inte längre sitter ihop - för att det är där maten finns, har de sedan länge lyckats klura ut! Så fort Sunny kliver in i valplådan så vädrar fyra små nosar i vilken riktning de ska bege sig och sen bär det av.

 

 

Ibland kan det dock hända att man styr åt fel håll!

 

På det här lite mjuka och fluffiga underlaget så slits det inga valpklor precis. Så nu har valparna fått uppleva sin första kloklippning. Sunny är oerhört tacksam över att dessa vassa små hullingar nu har ansats av litegrann!

 

 

Jo, det är en liten tass precis där vid nagelsaxen!

 

************

 

23/8 2010

 

 

 

Idag har B-Kullen kommit till världen. Två pojkar och två flickor ska nu växa sig stora och hitta på en massa bus under de kommande åtta veckorna här hos oss - sen är vi nog ganska tacksamma om några av dem flyttar härifrån...! Men nu parkerar vi oss i valplådan och bara njuter. Välkomna att göra oss sällskap!

 

 

 

************

 

 

 

Vecka -4,5

 

 

Det här är blivande mamma Sunny precis hemkommen från ultrat - därav den lite rakade magen - där det konstaterades att det fanns valpar och att alla inklusive mamman själv mådde bra. Nu blir det en spänd förväntan några veckor till där vi hoppas att Sunny kommer att må fortsatt bra och att inget händer med hennes valpar i magen. Ja, förutom att de växer som de ska!