C-Kull

 

Copyright © All Rights Reserved

Lots of Fun's Kennel

C-Kullens Valplåda

29/2 2012 föddes 1st hane och 6st tikar - alla svarta

Föräldrar till valparna är

Sunny och Bond

Ålyans Wild Sunrise - Zambassadourgårdens Åke Citroen

S55788/2006 - S17455/2005

 

C-Kullens Valplåda

 

På Skottdagen, den 29 februari 2012 kom de så till slut - Sunnys och Bonds efterlängtade valpar. Det blev ju lite knasigt med födelsedagen eftersom den här dagen inte kommer igen förrens om fyra år, så en hane och sex tikar får fira alla andra dagar på året istället! Men nu ska de först en tid framöver rumstrera om inne i valprummet och så småningom vidga sina vyer både inne och ute för att slutligen få förmånen att flytta hem till sina nya kärleksfulla hem. Men först ska vi alla glädjas åt att få pyssla om vår C-kull - Välkomna att göra oss sällskap!

 

 

Utan vänner är man ingenting...

 

Och vi är så tacksamma att vi har så underbara människor runt omkring oss som värdesätter och värnar om både sina och våra hundar - för även om de tvåbenta vännerna är så otroligt värdefulla så är det ju hunden som är människans bästa vän! Vi vill särskilt tacka Bond och matte Anki och husse Anders för förtroendet -utan er hade det inte blivit några valpar! Ett jättetack till Anne-Marie som delade med sig av både tid, plats och en massa kunskap! Vi hoppas att vi kan föra den fantastiske Bond vidare in i framtiden och förvalta hans historia väl. Ett hjärtinnerligt tack till farbror Pluto, matte Eva, husse Anders och hela övriga familjen för att ni gjorde det här möjligt - och tack för alla fina fotografier! Ett speciellt tack till vår änglavän - du är inte här men ändå så närvarande -Tack för allt... Och självklart ett tack till alla våra gamla och nu nya vänner som inspirerar oss, uppmuntrar oss och som framförallt gör oss stolta över att vara en del av newfoundlandshundsfolket!

 

 

 

Så gör oss gärna sällskap in i Valplådan

 

Fler bilder av oss hittar ni i Bildarkivet - Läs mer om oss längre ner

 

Här kommer gänget:

 

Lots of Fun's

 

När vi nu har kommit fram till bokstaven C i stamtavlenamnen inser jag att man bör nog hålla sig till det språk man behärskar bäst när man döper valpar... Latin är inte mitt modersmål vilket förmodligen märks i mina helt egenkomponerade och förmodligen helt grammatiskt inkorrekta kompositioner. Allt jag kan säga till mitt försvar är att min tanke bakom namnen är god - även om det skrivna namnet är obegripligt!

 

Men så här heter vi:

 

Coelitus Donum Ad Nos - En gåva från himlen till oss

 

Concordia Cum Vitae - I harmoni med livet

 

Credo Ego Sum Dulcis - Jag tror att jag är söt

 

Cum Amor Vincit Omnia - Med kärlek erövrar jag allt

 

Causam Mei Gaudium - Orsaken till min glädje

 

Corde Dicit Veritatem - Hjärtat säger sanningen

 

Civis Canis Bonum Sum - Jag är en bra hund

 

 

**************************************************************

Vecka 9

 

Valparna har nu fyllt 8 veckor och de flyttar nu en efter en... Vi har fullt förtroende för våra valpköpare men det är ändå sorgligt och lite oroligt när de bärs ut genom grinden för att påbörja sina nya liv utan oss...

 

Vi önskar er alla lycka till!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På grund av olika omständigheter vid veterinärbesiktningen så kommer vi tillsvidare att behålla två tikar här hemma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så nu stänger vi C-Kullens valplåda för den här gången och vi vill än en gång passa på att tacka alla underbara människor som följt oss genom den här underbara resan! Vi sänder en extra tanke till dem som blev utan valp den här gången - tikarna var många men ändå alldeles för få, hanar blev det bara en, inga blev bruna och någon gick inte igenom veterinärbesiktningen. Och hur man än vrider och vänder på det och hur gärna vi än ville så räckte inte valparna till alla förväntansfulla och fantastiska newfoundlandshundsälskare!

 

Tack till er alla!

Vecka 8

 

Vi har nu lämnat in alla papper till veterinären så att hon kan förbereda sig till besiktningen och vaccinationen på åttaveckors-dagen. Den här gången har vi i och för sig bara två kulor som ska vara på plats, men det är många andra rutor som ska kryssas i innan ok-stämpeln i rumpan sätts dit! Så det är med skräckblandad förväntan vi nu räknar ned dagarna - för när väl den sista veterinärsignaturen är satt då är vår C-Kull redo att flytta...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu när valparna har blivit stora och inte längre riskerar att bli kattmat så är det fritt fram för katterna inne hos valparna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7-veckors dagen firades med glass - Melker åt och valparna tittade nyfiket på

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De är verkligen helt underbart söta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

************

Vecka 7

 

Nu på dagarna är det Maja som är lekkompisen och favoriten hos valparna! De börjar bli redo att lämna mamma Sunnys trygghet och ge sig ut på egna äventyr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bara två veckor kvar... Valparna är nu sex veckor gamla och snart är de redo att lämna oss! Men det är fortfarande lite bestyr kvar innan de tar sin lilla filt och flyttar.Veterinärbesiktningen ska bokas och genomföras, vi ska klura ut vilken valp som ska flytta till vilken familj och främst kanske bestämma oss för vem som ska stanna kvar... Ju längre tiden går desto mer fäster vi oss vid varje enskild indivd och det är väl här vi har våra största brister både Henrik och jag - vi blandar in hjärtat lite för mycket i de beslut hjärnan ska fatta... Baksidan av att tänka framåt som uppfödare. Men hjärtats val har ju fungerat bra hittills för oss så det blir nog bra den här gången också!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Några som tycker att valparna är lite jobbiga nu är mamma Sunny och sagoläsaren Melker - säkert placerad utanför grinden för att slippa att bli biten i tårna...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valparna är glada och nöjda och bryr sig inte speciellet mycket om att gräset är lite blött och jordigt - de är ju newfoundlandshundar!

 

 

************

Vecka 6

 

Det står nu klart och tydligt hur lätt det är att lära valparna vilka rutiner man har i hemmet. Så fort de här små ullbollarna vaknar vill de ut och kissa och äta mat, för så har vi gjort de senaste dagarna - men det var innan snön kom... Så under livliga protester har nu valparna insett att snö är kallt och att valplådan får duga - åtminstone tills matte skottat färdigt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Även om man är en tuff och kavat krabat så är det mysigt att bli lite ompysslad av mamma och halvsyster Maja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valparna har nu vid fem veckors ålder börjat inse att de är newfoundlandshundar och tycker att livet ute i trädgården är mycket bättre än livet innanför lås och bom...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

************

Vecka 5

 

 

Nu är det av största vikt att valparna socialiseras på rätt sätt så att de får de allra bästa förutsättningarna för en trygg och harmonisk uppväxt. Vad vi gör och hur vi behandlar valparna här hemma kommer att återspegla sig i deras fortsatta liv... Här har ni förklaringen till varför just den här valpen alltid kommer att få ångest så fort påsken närmar sig...!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valparna har hitintills haft en guppfri resa där allt ifrån mamma Sunnys mjölk, ögon, tänder, avmaskning, kloklippning, tillväxt och rörelser fungerat smärtfritt. Men så är det ju det här med maten... Vi har ett matfriskt gäng som mer än gärna tar påfyllning...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... men det är även en stor omställning för dem när något nytt introduceras. Så nu trampar valparna på lite i uppförsbacke eftersom deras kroppar måste omprogrammeras så att alla system godkänner denna mystiska sörjan som kallas hundmat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Några är lite sjukare än andra...

 

Men vi hoppas att hela gänget tar sig förbi detta det sista stora hindret innan de kommer fram till nästa som är vaccinationen - allt härifrån och dit brukar bara vara en enda stor tillväxtperiod, så vi räknar med att det blir så den här gången också!

 

Det är halvtid inne i valplådan vilket innebär att våra små valpar nu är fyra veckor gamla! Det är full aktivitet på dagarna där diverse olika lekmöjligheter undersöks - redan nu ser man varför man inte ska ha långa dukar till borden där små barn och valpar vistas...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

************

 

Vecka 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var bättre förr när mamma Sunny stod för maten... De här konstiga smulorna vet jag inte riktigt hur jag ska förhålla mig till!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lite större och lite kaxigare

 

Mamma Sunny är en duktig mamma och pysslar om sina valpar men hon börjar bli väldigt tveksam till att ge dem mjölk - tänderna börjar nämligen komma och då brukar hon stänga mjölkbaren. Vi har nu en tid med klabb, klet och sörja framför oss när vi så sakteliga ska vänja valparna vid uppblött valpfoder...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Våra 3-veckors valpar har nu nästan vuxit ur båda kattboxarna och får vid städningen nu snällt vänta utanför valplådan istället!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

************

 

Vecka 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lite bus med syskonen är nu vad valparna underhåller sig med mellan maten och vilan. Tur att inte tänderna har kommit än...

 

Minstingen i gänget - hanen - har nu även han vid 2,5 veckors ålder slagit upp sina ögon och kikar sig nyfiket omkring. Han gör som pappa Bond och tar dagen som den kommer och finner ingen större anledning till att stressa - än så länge... Men eftersom ett orosmoment är borta nu när alla ögon är öppna och ser bra ut så har vi istället funderat klart på alla namnen till valparna. Några papper har tagit en vända ner till pappa Bond för underskrift och faderskapserkännande innan de skickas in till SKK för godkännande så det dröjer ett tag till innan namnen blir officiella - men de börjar alla på bokstaven C...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med öppna ögon och en något stadigare gång firade ett par stycken av valparna sin andraveckas-födelsedag! De övriga är ännu lyckligt omedvetna om vad de kommer att få se när de väl slår upp sina ögon!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

************

 

Vecka 2

 

Nu har valparna vuxit ur sin kattbox! Vid städningsdags i valplådan har vi lånat katternas transportbox och placerat valparna där så att de av misstag inte ska följa med in i tvättmaskinen... Eller förirra sig ut på det kalla golvet! Men nu fick vi hämta in den andra boxen för idag det blev fullt i den första - även om de är duktiga på att tränga ihop sig så kan det vara bra med lite svängrum!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mätt valpmage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Åhh, jag vill också bli BIS-1!

 

Som ett led i sin självständighet och i takt med att de blir mer rörliga börjar valparna att sprida ut sig i valplådan och sover gott på egen hand...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...men det är mysigt att ligga tätt intill syskonen också!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Där inne någonstans bakom ögonlocken finns de små nyfikna ögonen som snart ska öppna sig - hoppas vi... Än så länge får vi nöja oss med att se ögonfransarna fladdra lite i sömnen. Men snart så! De måste ju öva upp synen så att de klart och tydligt kan se sina nya ägare som om några veckor kommer och myser med dem för första gången!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När valparna nu har kommit in i sin andra levnadsvecka så har de ordnat in sig bra vid mjölkbaren. Det första tumultartade kaoset lägger sig snabbt och de är effektiva och energiska vilket resulterar i de blir mätta fort och länge - precis som det ska vara för att de ska kunna växa och utvecklas!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och av mjölk blir man stark i benen - så nu har valparna avancerat från att enbart krypa till att använda frambenen! Lite mjölk till så får de nog med sig bakbenen så småningom!

 

 

************

Vecka 1

 

En milstolpe i valparnas liv är nu avklarad - de har alla klarat sin första levnadsvecka! Men många prövningar återstår innan vi på riktigt vågar planera inför deras framtid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag har vi haft en - kloklippningen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Under sträng bevakning tillät vi Blixten att hälsa på nytillskotten. De är av ungefär samma storlek som det han brukar komma in med på kvällarna, så vi är lite försiktiga så att en valp av misstag inte råkar bli kvällsmaten...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mamma, jag älskar dig...

 

Livet i valplådan är kanske inte det mest glamorösa man kan tänka sig - men det är nog det mest underbara man kan vara med om!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sunny är en fantastisk mamma till sina valpar men vi försöker att hjälpa henne så gott vi kan för det är inte lätt, ens för den duktigaste mamman, att hålla reda på alla dessa yrväder - färgkoder till trots - och alla måste ju få sin del av både mat och tvättning!

 

Några valpar har tappat sina små navelsträngar nu men det finns någon som tappert vägrar släppa taget! Men de kommer förhoppningsvis alla bli självständiga individer så småningom - men just nu är det mamma Sunny som är deras allt!

 

************

 

29/2 2012

 

 

 

Idag är det C-kullens födelsedag - nu dröjer det fyra år innan de kan fira den igen, Skottdagsvalpar som de nu blev! Ett helsvart gäng, några med lite vita inslag, har nu flyttat in i valplådan och tänker förgylla våra liv ett tag för att sedan fortsätta vidare till nya kärleksfulla hem. En kille och sex tjejer är nu förväntansfulla och nyfikna på vilka deras nya ägare kommer att bli. Vi ska göra vårt allra yttersta för att de hamnar hos de absolut bästa newfoundlandshundmänniskorna som finns i världen! Men än så länge stannar de här - och det är med glädje vi nu kan öppna C-Kullens Valplåda! Välkomna!