D-Kull

***************************************************************

D-Kullens Valplåda

 

Efter en lite orolig natt och förmiddag där Madicken envist ville lägga sig till ro och föda sina valpar under utemöblerna i hundgården så gick hon sonika in och la sig i soffan i vardagsrummet och födde den första valpen! Resten fick hon faktiskt stå ut med att föda i valplådan! Så åtta valpar föddes den 14 april 2013, fem tikar och tre hanar alla bruna - någon med lite vitt på bröstet och någon helt brun. Än så länge håller de sig tätt intill varandra och mamma Madicken men ni är hjärtligt välkomna att följa deras äventyr både i och utanför valplådan innan de så småningom är stora nog att flytta till sina nya hem. Men än så länge bor de i D-kullen Valplåda!

 

Välkomna att göra oss sällskap på detta äventyr!

 

Vi har även denna gång så många att tacka för att det blev en D-kull. Först och främst pappa Hectors familj på Guldbjörnens Kennel. Ett stort tack till Novali och JO som gav oss förtroendet att inte bara låta Hector bli pappa till våra valpar utan även lät oss få låna hem honom till oss. Ett stort tack också till Jannie som även hon blev indragen i våra parningsförsök och fick en ylande hane som nattgäst! Svartågården's Per-Anders som alltid ställer upp i ur och skur och hjäper till! Tack! Familjen Nilsson - tusen tack för att ni tagit så väl hand om Madicken under den tid hon bodde hos er! Tack även till er som älskade Madicken och blev besvikna... Våra fantastiska vänner, familjen Cederlund som alltid är så kloka när man själv inte riktigt tänker så förnuftigt - tack för att ni finns och för att ni tar så väl hand om mormor Sunny! Tack alla ni andra som finns där för oss och våra hundar! Och sist men inte minst - ett tack till vår skyddande ängel som alltid får saker och ting att falla på plats till slut! Tack...

 

 

 

 

Så gör oss gärna sällskap in i Valplådan

 

Fler bilder av oss hittar ni i Bildarkivet - Läs mer om oss längre ner

 

Här kommer gänget:

 

Lots of Fun's

 

När den här kullen föddes var våren precis kommen och mycket efterlängtad - precis som valparna! Och all den glädje och livslust man känner när man ser blommorna knoppas och växa för att slutligen stå i full blom ville vi förmedla till er med namnen i D-kullen.

 

Det här är våra namn:

 

Daffodil

 

Dittany

 

Dogrose

 

Dryandra

 

Damson

 

Dandelion

 

Dodder

 

...Och vår lilla ängels namn är DayLily...

 

Copyright © All Rights Reserved

Lots of Fun's Kennel

D-Kullens Valplåda

14/4 2013 föddes 3st hanar och 5st tikar - alla bruna

Föräldrar till valparna är

Madicken och Hector

Lots of Fun's BrownGirl With No Dot - Guldbjörnens Hector

SE55474/2010 - S11484/2008

 

 

 

****************************************************************

 

 

Det har nu gått nio veckor sedan den första valpen föddes i vår soffa - de andra följde tätt efter i den tilltänkta valplådan! Vi har haft en underbar tid tillsammans med valparna men de kommer att få en ännu mer underbar tid tillsammans med sina nya familjer. Det är som alltid med blandade känslor vi följer valparna ut till grinden och säger hejdå...

 

Vi önskar er alla Lycka Till i livet!

 

Nu stänger vi D- kullens Valplådan för den här gången och jag vet att de är många som önskat att det fanns en kvarglömd valp någonstans i gräset som bara satt och väntade på att bli hämtad...

 

 

Men tyvärr... Det går i och för sig fortfarande omkring en brun liten ullboll i mina rabatter men han är inte kvarglömd - han är bara här som inhyrd trädgårdsmästare ett tag till!

 

Tack till er alla!

 

************

Vecka 9 (10-16/6)

 

 

Maja ligger och funderar på när de sista valparna egentligen har tänkt att åka härifrån så att det äntligen blir lugn och ro här hemma! Vi andra är tacksamma över att de stannar ytterligare några dagar så att det inte helt plötsligt bara blir tomt! De valpar som redan har lämnat oss har kommit väl till rätta i sina nya hem och har ännu inte hunnit ställa till med så mycket oreda för sina nya ägare... Men det lär väl komma... Så vi passar på att njuta ytterligare någon dag av de som snart ska lämna oss!

 

 

Själva tycker valparna att livet bakom grinden är ganska tråkigt men för de vuxna hundarnas skull, som ligger inne och sover, så är det bäst att hålla grinden stängd... De små valptänderna har redan gjort små märken i både nosar och trampdynor - förmodligen för att de alltid ska bli ihågkomna!

 

Men fördelen med att det inte är så många valpar kvar är att de vuxna hundarna numera tycker att det ändå är lite mysigt att busa med dem!

 

 

Penny passar på att pussa den sista valpen innan flytten hem till den nya familjen...

 

************

Vecka 8 (3-9/6)

 

 

Och även om Melker tyckte att det för åtta veckor sedan var en bra idé att behålla alla valpar är han idag ganska så tacksam över att de flyttar... De har blivit lite vilda! Men både han och vi andra kommer att sakna dem!

 

Lycka till i livet!

 

Nåja, somliga av dem blir vi inte av med förrens till nästa vecka så vi stänger inte valplådan riktigt än!

 

 

 

 

************

Vecka 7 (27/5-2/6)

 

 

Våren har passerat utanför valplådan och nu när valparna snart är färdiga att flytta härifrån så är det sommar ute! Gräset är grönt och roligt att busa i och blommor och pinnar är roliga att bära omkring på. Vårkullen passar för sina stamtavlenamn som den här gången har ett blomtema... Daffodil, Dittany, Dogrose, Dryandra, Damson, Dandelion och Dodder.

 

 

 

Den allra sista veckan för valparna hos oss i valplådan brukar vara hektisk - och inget undantag för D-kullens valpar! Denna veckan har varit i det närmaste kaotisk, i alla fall för oss tvåbenta med både födelsedagskalas, veterinärbesiktning och allt annat som gör vardagen till en utmaning! Valparna tar däremot fortfarande livet med ro och njuter av tillvaron och att få vara i centrum! Är människorna runt omkring dem glada är de glada - precis som en newfoundlandshund ska vara! Så med husses 40-års firande med sig i bagaget och allt annat de upplevt här hemma så är nu dessa små charmtroll redo att lämna oss och flytta hem till sina förväntansfulla ägare. Några ska hit och andra ska dit och några ska all världens väg! Men hemma är där kärlek finns!

 

 

 

************

Vecka 6 (20-26/5)

 

Mjölk är fortfarande gott!

 

 

Så fort gräset torkar upp mellan regnskurarna så rusar valparna iväg och utforskar alla strån och småkryp!

 

 

Och Penny är en bra barnvakt - i alla fall om man vill lära sig en massa bus!

 

 

 

************

Vecka 5 (13-19/5)

 

Den här veckan har bara rusat fram och de små valparna har nu visat att de är på god väg att bli riktiga newfoundlandshundar! Dvs varma nätter är inget de är speciellt förtjusta i...

 

 

Då får man som hundägare ta sin säng och flytta ut!

 

Däremot är dagarna fulla med lek och upptäckarglädje och det finns ingen hejd på deras uppfinningsrikedom - precis som det ska vara när man är valp!

 

 

Katterna är roliga att leka med

 

 

Penny är en annan bra kompis att pussa på

 

 

Skor!!! Alltid en favorit!

 

 

Maten likaså... Och busar man hela dagen blir man väldigt hungrig.

 

Men det är skönt att bara sitta och mysa också...

 

 

************

Vecka 4 (6-12/5)

 

 

Mjölkdrinkar under parasollet passar lagom nu när valparna tagit sina första steg utomhus!

 

 

D -namnen är nu nästan färdiguttänkta och faderskapserkännandet ska skickas till pappa Hector. Lilla Skrotis kommer inte att registreras men hon har fått ett D-namn av oss ändå. Sitt Skrotis-namn fick hon av barnen eftersom de ansåg att Roströd var ju en sådan färg som alla bilar har på skroten!

 

Valparna har nu fått känna på hur det känns när det åskar och regnar - och än så länge föredrar de att vara inne när det öser ner!

 

 

Annars så har de hittat sin favoritplats precis i dörröppningen så att de är säkra på att få vara ute så länge det är möjligt!

 

 

Den här veckan har även de första tilltänkta nya ägarna börjat att hälsa på och funnit sina favoriter - alla har än så länge olika tycke och smak och hur det än blir så är ju faktiskt ens egna valp den allra bästa i hela världen!

************

Vecka 3 (29/4-5/5)

 

När valparna påbörjat sin tredje levnadsvecka så är de äntligen newfoundlandshundar i miniformat! Ögonen är öppna och nyfiket blå, tänderna skymtar i munnarna och de övar flitigt på att gå omkring, skälla och försöka bita varandra i svansarna!

 

 

 

 

Och söta är de när de sover!

 

Det där med mat är alltid lika spännande att prova på - om man nu vågar sig fram till tallriken!

 

 

När valparna väl insett att mat är gott så äter de med god aptit.

 

 

Men mammas mjölk är fortfarande det bästa man kan få!

 

Men inte så länge till eftersom små valptänder är ganska så vassa...

 

 

När så valparna nått slutet på sin tredje levnadsvecka så var tiden slut för en av valparna... Vi fick säga farväl till den minsta tiken som trots alla försök inte orkade stanna kvar hos oss...

 

 

Lilla Skrotis är nu en ängel...

 

************

Vecka 2 (22-28/4)

 

Livet i valplådan är nu inne på sin andra vecka och vi tar mest dagen som den kommer och vi passar alla på att sova så mycket vi kan! Visst är livet tufft och eländigt som hunduppfödare...??!!

 

 

 

 

Men lite nytta har vi ändå försökt att åstadkomma - även om det blir ganska många mysstunder under en dag!

 

 

Klorna är klippta utan blodspillan!

 

 

Vi har börjat att ge valparna lite valpmjölk på fat...

 

 

Nåja, den mesta mjölken är ju i ansiktsregionen någonstans!

 

 

Och med lite extra mat i magen får man lättare kraft att försöka gå

 

Och till och med lust att försöka öppna ögonen för att kika på de där lustiga människorna som alltid ska pussas på nosen!

 

 

 

 

************

Vecka 1 (15-21/4)

 

Mamma Madicken är en väldigt duktig mamma till sina valpar och hon har inte gärna velat lämna de små, inte ens för att gå ut och äta! Men ett valprum är varmt och en newfoundlandshund behöver svalka och frisk luft - även en nybliven mamma! Så när Madicken ändå var ute så passade vi på att duscha av henne så att allt klet från valpningen försvann. Men självklart skulle hon ha en valp med sig ut!!!

 

 

Tack o lov var det bara en plyschelefant!

 

 

Det blir mycket mys när mamma väl är inne igen!

 

 

Valparna gör inte speciellt mycket de första dagarna mer än att ta det lugnt och samla krafter inför framtiden.

 

 

Vi har våra valpexperter med oss i valplådan och de håller räkningen på att alla åtta får den mjölk de så väl behöver.

 

 

************

14 april 2013

 

Idag föddes vår D-kull! Åtta bruna valpar bor nu i vår valplåda tillsammans med mamma Madicken. Pappa Hector har koll på allesammans men på behörigt avstånd nere i Skåne! Alla valpar och mamman mår alldeles utmärkt och Madicken har redan nu visat sig vara en väldigt omtänksam och duktig mamma till sina små. Mjölk har de i mängder och de var hungriga redan från start och eftersom de första dagarna inte bjuder på mer än just mat- och sovstunder så blir bilderna lite enformiga - men ändå så fantastiska att beskåda! Så välkomna att följa dessa åtta underverk och oss andra under de veckor valparna bor hos oss.

 

D-kullens Valplåda är nu öppen!

 

Välkomna!