E-Kull

 

Copyright © All Rights Reserved

Lots of Fun's Kennel

E-Kullens Valplåda

22/9 2013 föddes 1st hane och 1st tik - båda svarta

Föräldrar till valparna är

Maja och Maverick

Lots of Fun's BlackGirl With No Dot - Ohois GreenRiver At Little Bears

SE55475/2010 - NO37486/2009

 

***************************************************************

E-Kullens Valplåda

 

Med spänd förväntan och något fundersamma över om Majas valpar någonsin tänkte komma ut och stilla vår nyfikenhet kunde vi äntligen få välkomna dem till världen - 22 september 2013! Efter några telefonsamtal till veterinären på morgonen och bilen iordningställd vid lunchtid skulle husse bara in och hämta Maja - som precis just då bestämde sig för att klara av valpningen alldeles själv! Vi ringde och avbokade vår veterinärtid och inväntade slutresultatet. Den här gången är vår valplåda en aning stor för vårt lilla gäng - Vår dynamiska duo - en hane och en tik ska nu samsas om utrymmet - en liten lillebror bestämde sig för att flytta till himlen efter en liten stund hos oss...

 

Vi har så många att tacka för att detta blev möjligt! Först och främst Lars på Black Houdini's Kennel i Danmark som trots sitt fullbokade schema med GoldCup tog sig tid att låna ut Maverick till oss, självklart ett stort tack till Sölvi på Ohoi's Kennel i Norge som äger och har fött upp Maverick - ett jättetack till er båda som gav oss förtroendet att låta Maverick bli pappa till Majas valpar! Novali och JO på Guldbjörnen's Kennel ett stort tack till er som supportat oss genom hela resan, familjen Cederlund med mormor Sunny som alltid finns där och kommer med kloka och uppmuntrande ord - ni är underbara! Ett speciellt stort tack till farmor Kerstin och morfar Rune som såg till att barnen, hönsen, fåren, katterna och de andra hundarna hade det bra när vi var borta! Och ett gigantiskt tack till alla er andra som stöttat, gratulerat och hållt tummar och tår för Maja och hennes valpar - vi är så tacksamma! Och självklart ett extra tack till den som alltid håller en vakande och beskyddande hand över oss och som alltid ser till att allt ordnar sig till slut - tack...

 

 

 

Så nu är ni hjärtligt välkomna att göra oss sällskap in i Valplådan

 

Fler bilder av oss hittar ni i Bildarkivet - Läs mer om oss längre ner

 

Här kommer det lilla gänget:

 

Lots of Fun's

 

När namnen till den här kullen skulle tänkas ut så var det självklart att det skulle vara något med Nordiskt tema - Mamma Maja är svensk, Pappa Maverick är norsk och valparna blev till i Danmark!

 

Så här heter vi:

 

Eir Den Etterlengtede

 

Erp Den Ettertraktede

 

 

****************************************************************

 

 

De två glädjespridarna i E-kullen har nu lämnat vår Valplåda och flyttat hem till sina nya familjer där de kommer att överösas med kärlek, omsorg och en och annan leksak! Vi önskar er båda all lycka och en massa bus här i livet!

 

Det är med lite mer vemod och sorgsenhet vi nu stänger Valplådan för den här gången... När man bara haft två stycken valpar att ägna sig åt under alla dessa veckor så har de fastnat lite extra i hjärtat - både hos oss och hos mamma Maja. I vanliga fall är det ett stim av vassa tänder och ett myller av små ivriga valpar som möter en i valprummet och vill ha uppmärksamhet och när de åtta veckorna börjar lida mot sitt slut är det inte utan att både mamman och vi ibland känner oss lite otillräckliga... Men den här gången var det två små pussvänliga nosar som väntade och de drällde omkring lite varstans med både hundarna och katterna - så det känns lite tomt nu när de har flyttat!

 

Men Maja och Funny njuter ändå av att få ha sina tuggben helt ifred!

 

 

***************************************************************

 

Vecka 8 (11-17/11)

 

Allt i från gräsklippning till den första frosten har valparna upplevt här hemma - den första snön har vi däremot inte kunnat bjuda på! Men lite spänning och upplevelser ska man ju ha kvar och få njuta av tillsammans med den nya familjen!

 

 

 

 

Valparna har nu varit hos veterinären där de fått sin vaccination, sin ID-märkning och blivit besiktade helt utan anmärkningar.

 

 

De är nu alldeles snart redo att dela på sig och flytta...

 

 

Det sista myset med mamma Maja innan de nya familjerna kommer och hämtar sina nya familjemedlemmar...

 

 

************

Vecka 7 (4-10/11)

 

Gör man bara som mamma gör så blir det nog bra! Ett bra bordsskick är alltid bra att ha!

 

 

Något som varken mamma Maja eller morfar Lilleman tycker speciellt mycket om är blött och eländigt väder där man riskerar att bli blöt och smutsig om tassarna - valparna har nog ärvt den genen...

 

 

Funny passar på att komma med lite bra tips och råd inför den kommande flytten - hemligheter valpar emellan...

 

 

Men vi har en hel vecka framför oss innan flyttlasset går och valparna ska veterinärbesiktigas och allt annat som hör till innan de är riktigt redo att lämna oss!

 

 

************

Vecka 6 (28/10-3/11)

 

Från att bara ha varit två svarta valpar i valplådan så ser man nu tydligare att det är en av varje sort - ja, vi vet annars också hur man ser skillnad på en hane och en tik...

 

En snygg kille...

 

 

...och en söt tjej!

 

 

Veckorna går så fort nu och snart är det inte långt kvar innan valplådan är tom - ja, själva lådan har vi redan demonterat och nu härjar ytterligare en valp inne i valprummet...

 

 

...eller två!

 

 

Både Funny och Penny är gärna lekkompisar till valparna så att mamma Maja får lite lugn och ro - bra arbetsfördelning i flocken!

 

Men när lektanterna inte orkar leka mer så tuffar valparna omkring själva och letar bus!

 

 

************

Vecka 5 (21-27/10)

 

Är man nu en newfoundlandshund - oavsett ålder, storlek och väder vill man vara ute! Men en aning konstigt är det att ha kalla och blöta löv under tassarna...

 

 

Men det är skönt att vara ute i friska luften och sova!

 

 

Och av all utevistelse blir man väldigt hungrig!

 

 

Valparna har vuxit ordentligt och är i full fart med att upptäcka allt som ska hinnas med att upptäcka innan de lämnar valplådan.

 

 

************

Vecka 4 (14-20/10)

 

 

Nu vill valparna gärna utforska den spännande världen utanför valplådan - men då behövs det lite extra mjölk i benen!

 

 

Och världen innanför valplådan är också väldigt spännande! Funny är nyfiken på att få lära känna valparna.

 

 

Då är det bra att ha vassa tänder att försvara sig med...

 

 

 

 

************

Vecka 3 (7-13/10)

 

De första veckorna i valplådan är inte fyllda av så mycket aktivitet - valparna har fullt upp med att vänja sig vid livet, äta, sova och växa. Men börjar det bli lite tråkigt att bara överleva - nu ska ju livet utforskas också!!

 

 

Har man bara ett syskon behövs det många gosedjur att bita i när det kliar i tänderna...

 

 

 

Fast man bara är två vid mjölkbaren så gäller det att man är snabb och håller sig framme! Mamma Maja sover inte längre inne hos sina valpar - men hon håller sig precis utanför fönstret!

 

 

Fortfarande söt...

 

 

 

 

**********

Vecka 2 (30/9-6/10)

 

Efter en vecka av hårdträning i valplådan har nu valparna både lärt sig att lyfta huvudet och att ta några stapplande steg - det är när de ska göra båda sakerna samtidigt det blir problem...!!

 

 

Någon är lite mer envis än den andre och har nu i slutet på veckan fått lite mer ordning på koordinationen!

 

 

För den som helst ligger och sover går det inte så mycket framåt!

 

 

Men övning ger färdighet och det underlättar kanske att ögonen nu är öppna...?Eller nej, det gör det nog inte...

 

 

 

 

************

Vecka 1 (23-29/9)

 

 

Och det är ungefär så här valparna har tillbringat mestadels av sin första vecka i valplådan - sovandes på ett eller annat sätt...

 

 

Efter att ha tillbringat dygnets alla timmar i valplådan och bara gått ut och kissat när vi i stort sett burit ut henne, har Maja nu släppt taget en smula om sina valpar och får inte längre panik om hon inte ligger tätt intill dem. Så ligger hon inte i mattes säng och övervakar de små kan hon tänka sig att ligga i kattluckan!! Det finns ju en liten öppning in till valprummet där... En annorlunda variant av "Babywatcher"??!!

 

 

Maja är stolt och en smula trött efter att ha välkomnat sina valpar till världen!

 

 

 

 

Det är gott om plats att äta på, men det är mysigare att vara tillsammans!

 

 

************

22 september 2013

 

Efter en evighetslång väntan föddes äntligen vår E-kull! Två svarta valpar ska nu samsas om bästa platsen både i valplådan och vid Majas mjölkbar! Det är sannerligen inte det lättaste att behöva välja när man har så gott om plats! En lillebror ville hellre utforska himlen tillsammans med morfar Lilleman och alla de andra änglarna, så han var bara här en kort stund... Både Maja och de två valparna mår bra och Maja är självklart en alldeles utomordentligt god mor till sina små - och matte har nu lärt sig att inte underskatta hennes förmåga eftersom hon bevisligen alltid har fel när det gäller Maja...?! Nåja, vi får väl se hur saker och ting utvecklas under de åtta veckor valparna ska bo här... Ni är välkomna att följa valparnas framfart och alla oss andra i och utanför valplådan de följande veckorna! Och vi hoppas att vi kan göra vårt allra bästa så att pappa Maverick i Danmark kan vara stolt över sina svenska valpar!

 

E-kullens Valplåda är nu öppen!

 

Välkomna!